Havørn med hornfisk

Under et besøg på Stevns i sidste uge hos gode, gamle venner, havde Kim fået et godt tip om en havørnerede i nærheden af, hvor han og fruen bor.

Den måtte vi jo også lige omkring og gik ved et lykketræf nærmest direkte til den. Ingen af os havde ventet at den ville være nem at finde i en så relativt stor skov som Vemmetofte. Så allerede dermed var dagen reddet, skønt vi ikke kunne se noget til den formode unge deroppe, muligvis to.

Reden var et imponerende bygningsværk af betydelige dimensioner, kunne vi ane, selvom det ikke var muligt at se mere end et udsnit nogen steder fra.

Da vi gik derfra og befandt os ved en lysning nær reden, kom en af ørnene sejlende henover os, kort efter også magen. De blev ved med at kredse over os, til vi syntes, det var på tide at give dem fred og ro igen.

Den ene havde en hornfisk med hjem i fangerne, så der blev nok holdt fest i reden, da vi var gået.

Flere billeder af en uforglemmelig oplevelse her.

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Dyr, Foto, Natur. Bogmærk permalinket.