Luft under vingerne

Græsklædte skrænter, en gammel mergelgrav i bunden og lidt skov og læbælter øverst. Mere skal der såmænd ikke til for at skabe en sand naturperle. Her har jeg henover sommeren haft fornøjelse af at følge et par rørhøge og deres unger, som for et par uger siden ’gik i luften’ og dag for dag bliver mere sikre i at navigere i det element, de er skabt til.

Endnu har de behov for forældrene til at skaffe føde nok, og endnu har de meget at lære af ’de gamle’, før de selv er habile jægere med det nødvendige jagtheld. Men det skal nok komme, inden både unge og gamle stikker sydover i løbet af september. I april vender de tilbage til det danske forår. Om alt går vel.

Foruden rørhøgene er der meget andet at opleve ved og omkring mergelgraven: fiskehejre, skarv, lille lappedykker, atlingand og sågar rørdrum. Sidste fik jeg dog ingen brugbare billeder af, men begrænsningens kunst er ikke min styrke, så der er vist rigeligt med billeder at finde her

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Dyr, Foto, Natur. Bogmærk permalinket.