Not dark yet

En tro ven i de unge år var han, den gæve troubadour. Så forsvandt han bag Saved, og jeg fik ikke rigtigt fulgt med i de nye udgivelser, men lod de gamle skiver spinne ufortrødent videre. Indtil Time Out of Mind rent ud ’blew my mind’ med sin vemodige klang af afsked og farvel. Mente han det virkelig? Var det ’svanesangen’?

Det blev nødvendigt at gå de mellemliggende år igennem, og mange oversete perler lå lykkeligt gemt dér, ventede bare på at komme til deres ret. Samtidigt fortsatte Dylan sin ’neverending tour’ og rystede bestandigt nye sange ud af ærmet. Foruden udgivelser af længst indspillede numre, som Dylan oprindeligt selv havde kasseret, skønt mange af dem hører til blandt hans bedste.

I dag er det forbistret svært at vælge ét enkelt nummer fra det enorme katalog, og mange søger jeg forgæves efter på Youtube, som har en slem og utidig mani med at ’rydde op’. Hvor er Desolation Row, Blind Willie McTell og talrige andre blevet af, hvislede jeg arrigt. Nu får I så denne smukke ballade fra dagens fødselar.

Og til Bob Dylan selv skal der lyde et stort tillykke med de 76 år!

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Kunst, Litteratur, Musik, Portrætter. Bogmærk permalinket.