Dagen derpå

Folketingsvalget 2015

Trist dag! Og jeg forstår intet …

Venstre har fået en syngende lussing, der vanskeligt kan aflæses som andet end en kraftig mistillidserklæring til Lars Løkke personligt.

Hvordan kan det så blive netop Løkke, der skal danne regering? Og formentlig også indtage posten som statsminister i den kommende regering?

Jovist, blå blok vandt frem takket være en massiv vælgerflugt til et DF, der skræmmer mig fra vid og sans med en skizofren blanding af xenofobi og tryghedsnarkomani. Og foruden min ringhed vistnok en betydelig del af befolkningen, kun marginalt mindre end den, der spillede blå blok et trods alt snævert flertal i hænde.

Det er så mit og ligesindedes usalige problem, at al tro på og håb om et Danmark tilbage på humanistisk kurs atter engang blev slukket så brat og effektivt. Endda midt i en tid, hvor verden nærmest står i brand og vånder sig under eskalerende krige og global terror, massiv undertrykkelse og støt voksende ulighed og fattigdom. Med deraf følgende flygtningestrømme, som næppe kan stoppes af de grænsebomme, DF længe har drømt om og nu sandsynligvis vil få rejst.

Hvorom alt er, med DF som det største parti i blå blok, byder al anstændighed da ikke, at partiet nu også tager ansvaret og danner regering?

Alt andet forekommer mig at være uærligt spil, hvor DF lurepasser og lukrerer på et svækket Venstre, som i alt væsentligt ønsker at føre en helt anderledes politik, ikke mindst på det økonomiske område. Og økonomien synes jo efterhånden at være det eneste gangbare og valide argument i dagens polartik-tak …

Ak!

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Politik, Samfund, Vagabonderende tanker. Bogmærk permalinket.