Blicher – en mesterfortæller

Steen Steensen BlicherI dag kunne Steen Steensen Blicher være fyldt 230 år, var det ikke, fordi han længst har ombyttet sine elskede hedestrækninger med de evige jagtmarker. Et markant forfatterskab, som nok er af svingende kvalitet, men ubestrideligt stadig er værd at støve af, både for den fortættede atmosfære og stemning, han mestrede som få andre, og for den raffinerede og hypermoderne leg med fortællerpositioner, som i nedenstående lille citat fra “Røverstuen”. En novelle, hvor fortælleren jævnt ofte taler direkte til læserne – og dermed lader teksten pege på sig selv som tekst, en metatekst…

“Højstærede Læsere og Læserinder! Saamange, som tage denne sandfærdige Historie i Haanden! for deres egen Skyld vil jeg raade dem: ikke at læse det Efterfølgende i Eenrum og ved Lys; men ere de flere, skader det ikke, at de rykke saa nær sammen som muligt – der kommer en Spøgelsehistorie!”

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Historie, Kultur, Litteratur, Portrætter. Bogmærk permalinket.