Vinterdage

Hvad skal vi nu også ret stille op med disse korte, mørke dage? Kun de forelskede, der er varme og vilde uanset omstændighederne, kan abstrahere fra de sørgelige kendsgerninger – der er ringe udsigt til et julegilde af samme høje karat, som Kong Harald i forne tider bød på. Næh, nu er det stormagasinerne, der står for glansen. Ved et månedlangt pres på en i forvejen almindeligvis svækket likviditet. Er det nu en måde at tone lidt glæde ind i et gråt vinterlig?

Bølgeskvulp

Og alligevel er der lyspunkter. Efterårsstormene fejer jublende og kåde rundt i gaderne; det lyder fornøjeligt, især når man sidder inde ved den buldrende brændeovn med en god bog. Og ellers kan man slå kraven godt op om ørerne, gå ned til havet, lytte til bølgers drøn, drømme om vårens komme – og håbe, man til den tid stadig har evigheden til gode…

Nå da, der er sus i skørterne i dag! Måske man skulle ud og snappe lidt frisk luft, inden Vorherre melder alt udsolgt?!

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Vagabonderende tanker. Bogmærk permalinket.