En tillidskrise

Det er trist at læse om det uvejr, der har ramt Annegrethe Felter Rasmussen, men godt at se, hvordan Lars Werge og talrige kollegaer støtter op om AG i en møgsag, der kan være svær at vurdere for de fleste.

Ingen tvivl om, at medierne – og dermed redaktørerne – er under hårdt pres for at fastholde en troværdig profil og en (tro)fast læserskare i nyhedsflowets linde og oftest stride strøm. Det afspejles så også i ansættelsesvilkårene, hvor de faste stillinger som skrivende journalist i stadigt højere grad bliver til korte kontrakter, hvis ikke løse enkeltopgaver, som freelancere må kappes om.

Deri en frihed, som ikke skal undervurderes, men også en stor usikkerhed og fravær af de goder og ordninger, som lønmodtagere ellers kan regne som selvfølgelige.

Arbejdsforhold, hvor tillid og troværdighed nemt kommer på en alvorlig prøve. Især, hvis de ikke flyder begge veje.

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Medier, Samfund. Bogmærk permalinket.