Angst æder sjæle op…

En trist og rå morgen med tanker og medfølelse til de, der blev dræbt og såret i dette rædsomme døgn, til deres familier og pårørende – og til alle, der måtte tilbringe endeløse timer i chok, forvirring og angst.

Angst æder sjæle op…

Derfor skal mit håb være, at vi, der fulgte begivenhederne på afstand, skærmet af politifolks modige indsats og mediernes dækning, ikke lader os gribe af vreden, hadet og afmagten. Sker det, har de destruktive kræfter vundet. Det er præcist, hvad terrorister og afsporede gemytter ønsker at så: had og angst! Deres fremmeste agenter, når det gælder grøftegravning, splittelse og skarpt optrukne fronter, hvorfra ekstremisme og radikalisering kan drage ny næring og skabe stedse stærkere konfrontationer.

Endnu er der meget, vi ikke ved besked om. Kun, at der er hårdt brug for besindighed og omtanke, så vi ikke lader os franarre de stærkeste våben vi ejer: tillid og kærlighed!

Om Per Brahde

Denne blog tilhører Per Brahde, freelance journalist og skribent. Leverer løsninger inden for formidling, kommunikation, research og information. Uddannet cand.mag. i Dansk og Filosofi, Aalborg Universitet 2007 og skov- og landskabsingeniør, Skovskolen 1976.
Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Pyskologi, Samfund, Vagabonderende tanker. Bogmærk permalinket.